Ünnepi ülés és illusztris vendégek a parlamentben

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékeznek.

MTI
2016. 10. 25. 5:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ünnepi ülés délelőtt 10 órakor a nemzeti és a történelmi zászlók bevonulásával, valamint a Himnusszal kezdődik, majd Kövér László házelnök mellett beszédet mond Stanislaw Tillich, a német parlament felsőházának (Bundesrat) elnöke és Marek Kuchcinski, a lengyel Szejm elnöke.

A parlament 11 órától napirend előtti felszólalásokkal folytatja hétfőn kezdődött rendes ülését, utána pedig tizenhárom javaslatról szavaznak a képviselők. A Ház ekkor dönt például a kormány Földet a gazdáknak! programjáról, valamint az egyetemi kórházak létrehozásáról.

A határozathozatalok után egyebek mellett a kormány belügyi tárgyú törvénymódosítási javaslatáról, valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló indítványáról is tárgyalhatnak.

A parlament szerdán folytatja aktuális kéthetes ülését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.