A Le Monde szerint súlyos Orbán veresége

A francia lap az elbukott alkotmánymódosítási javaslatról közölt tudósítást.

MTI
2016. 11. 10. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia balliberális lap szerint „Orbán Viktor számára a vereség súlyos”, miután 2010-es újraválasztása óta a miniszterelnök minden eddigi vitatott reformját támogatta a parlament. A tudósító, Blaise Gauquelin emlékeztetett arra, hogy több mint hatszáz törvényt és egy új alkotmányt, valamint hat módosítást is sikerült jóváhagyatnia Orbánnak a parlamenttel.

„Jóllehet a parlamenti többség számított az eredményre, és napok óta készült rá, ez a felesleges akció a kormányfő politikai ügyességének hiányát jelzi, hogy nem tudta megszerezni két ellenzéki képviselő támogatását a Jobbik frakciójából vagy máshonnan. Már csak azért is, mert egy hónappal a kvótanépszavazás kudarca után történt, és mert Orbán személyesen kötelezte el magát az alkotmánymódosításra, amely a Brüsszellel folytatott csatájának megerősítését szolgálta volna” – írta a francia lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.