Élelmes a budavári polgármester

Nagy Gábor Tamás, az I. kerület vezetője magának is elintézte az ingyenes parkolást.

Horváth Csaba László
2016. 11. 22. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, az I. kerület polgármestere nem szórja feleslegesen a pénzt hasztalan dolgokra, Nagy Gábor Tamásnak ugyanis nem kell fizetnie a parkolásért Budapest teljes területén. Ezt ráadásul saját maga intézte el. Budavár önkormányzatának fideszes vezetője azért jogosult az ingyenességre, mert egy olyan elektromos autóval közlekedik, amely után idén január elseje óta már nem kell parkolási díjat fizetni. A környezetkímélő gépkocsik ingyenes parkolására vonatkozó javaslatot éppen Nagy Gábor Tamás terjesztette a Fővárosi Közgyűlés elé, amit tavaly december másodikán el is fogadott a főváros.

A polgármester ekkor már hetek óta egy zöld rendszámos elektromos gépkocsival járt, Budavár önkormányzata ugyanis tavaly októberben vásárolt egy Nissan Leaf típusú járművet a kerületi vezető használatára. A fideszes politikus ezt követően tett javaslatot az ingyenes parkolásra. Tavaly december elején – amikor elfogadták az előterjesztését – Nagy Gábor Tamás azt mondta, addigra talán 30-40 zöld rendszámot adtak ki, a fővárosnak így nem kell méricskélnie, hogy ez jelent-e bevételkiesést. – Jelképes gesztusról van szó – közölte, hozzátéve, hogy a kedvezmény mégis érzékelhető a zéró emissziós autók tulajdonosainak.

Úgy tudjuk azonban, hogy Nagy Gábor Tamás nem autóval jár be munkahelyére, a polgármesteri hivatal ugyanis körülbelül 200 méterre van attól a patinás műemlék háztól, amelyben szintén az önkormányzat biztosít lakást a polgármesternek. Ráadásul roppant jutányos áron. A kerületvezető egy 71 négyzetméteres lakás bérleti jogát nyerte el az önkormányzat „piaci pályázatán”, ezért 81 ezer forintot fizet. Az összeg kirívóan alacsony a Várnegyedben. A közeli Szentháromság téren például egy csaknem azonos méretű lakást havonta 370 ezer forintért lehet kibérelni.

Nem mellékes tény, hogy a polgármesternek saját tulajdonú lakása is van. Vagyonnyilatkozatai alapján a főváros XI. kerületében egy 69 négyzetméteres ingatlan kizárólagos tulajdonosa. Továbbá a közelmúltig egy másik ingatlannak is társbérlője volt. Utóbbi lakást feltüntette a vagyonnyilatkozataiban, az önkormányzati lakás egyik hivatalos dokumentumban sincs megemlítve.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.