Elszokott a demokráciától Orbán Viktor?

Vona szerint a miniszterelnök hozzászokott, minden úgy van, ahogy ő elgondolja.

MTI
2016. 11. 09. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor szavai szerint a demokrácia arról szól, hogy amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment volna az alaptörvény-módosítás – folytatta –, ehhez csak a „letelepedésikötvény-biznisz megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.

Az az egyetlen oka a konszenzus elmaradásának, hogy Orbán Viktor hozzászokott, minden úgy van, ahogy ő elgondolja – jelentette ki.

Vona Gábor megismételte: ha a kormány eltörli a letelepedési kötvényeket, a Jobbik képes és hajlandó huszonnégy órán belül megszavazni az alaptörvény módosítását.

Az elnök bejelentette, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívtak össze, mert tisztázni szeretnék a kérdést a többi parlamenti frakcióval. Azt mondta, nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból is komoly aggályok vannak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ráadásul „az elmúlt huszonhat év egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági botrányának számító Pharaon-ügy” kivizsgálását és lezárását is szeretnék elérni.

Vona Gábor kijelentette, hogy 2014 után 2018-ban is a Jobbiknak lesz a legjobb választási programja, mert politikusaik találkoznak a legtöbbet az emberekkel. Dunaújvárosi látogatása céljának nevezte, hogy megismerkedjen a helyiek problémáival, reményeivel, lehetőségeivel. Ma már kevés lakossági fórumokat tartani, a spontán találkozások sokkal inkább hozzájárulnak a Jobbik programjának kialakulásához – mondta.

Pintér Tamás, a térség jobbikos országgyűlési képviselője közölte, hogy szerdán a pártelnökkel ellátogatnak a papírgyárba, megtekintik a múzeum várostörténeti kiállítását, majd az egyházak helyi vezetőivel kerekasztal-beszélgetést tartanak, végül a nyugdíjasotthonban köszöntik az ott élőket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.