Gyurcsány felesége nem akar miniszterelnök lenni

Dobrev Klára elmondása szerint másfél éves fia és épülőben lévő tanácsadó cége miatt nem tudna főállásban politizálni.

MNO
2016. 11. 10. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta a baloldal női miniszterelnök-jelöltjeként emlegetik Gyurcsány Ferenc feleségét. Dobrev Kláráról férje azt mondta, tehetséges, a közélet iránt érdeklődő, sokat tapasztalt asszony, de nincs politikai ambíciója. A Magyar Narancsnak adott interjújában Dobrev Klára mindenesetre pontot tett a találgatások végére, ugyanis kijelentette: nem lesz baloldali miniszterelnök-jelölt. Pedig mint elmondta, többen is felvetették az ötletet, de másfél éves fia és épülőben lévő tanácsadó cége miatt nem tudna teljes állásban politikával foglalkozni.

Dobrev cáfolta az interjúban, hogy a Demokratikus Koalíció rendelte volna meg azt az állítólagos közvélemény-kutatást, amelyben az ő jelöltségének támogatottságára is rákérdeztek. Gyurcsány Ferenc felesége szerint erről a felmérésről csak a deklaráltan kormánypárti Magyar Idők hallott és írt. Dobrev szerint ez a kutatás nem is létezik: „a kormányzati sajtóban megjelent rengeteg bugyutaság után nem tartom kizártnak, hogy az egész egy blöff” – tette hozzá.

Dobrev azzal magyarázza saját népszerűségét, hogy Gyurcsány Ferenc politikája az emberek számára elfogadható. Szerinte Gyurcsány lejáratása nem volt sikeres. Ugyanakkor arra nem akart válaszolni, hogy kit tart ideális miniszterelnök-jelöltnek a baloldalon. Dobrev Klára úgy véli, az a legfontosabb, hogy a pártok együtt tudjanak működni Orbán Viktor leváltásának érdekében. Hozzátette: 2014-ben azért nem működött az összefogás, mert nem is volt igazi összefogás.

A Jobbikkal való együttműködés lehetőségéről azt mondta: Vona Gábor pártja még mindig „árpádsávos, neonáci jelmezben masírozik az utcán, még ha vannak is öltöny-nyakkendős képviselői”. Dobrev ugyan megjegyezte, hogy a Jobbik is le akarja váltani Orbánt, de szerinte Vonáék hatalomra jutása akár még rosszabb is lehet, mint a Fidesz jelenlegi autokráciája: „ma egy szélsőjobboldali kormánya van az országnak, ebben a Jobbik nem hozna változást”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.