Hódítanak a kutyabarát helyek

Egyre több szolgáltatás vehető igénybe négylábú kedvenceinkkel.

MNO
2016. 11. 07. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy nem lesz többé lutri, a kutyával érkező vendégeket és vevőket beeresztik-e a boltokba, vendéglátóhelyekre és szállásokra: már minden szolgáltató szerezhet olyan minősítést, ami jó előre jelzi, hogy szívesen lát bárkit, aki kutyával érkezik. Az idei év újdonsága pedig a kutyás strand, eddig ugyanis a négylábúak tiltólistán voltak az ilyen helyeken. Ennek oka, hogy nagyon szigorú volt a szabályozás, de ma már megengedőbbek a hatóságok.

Hasonlóan pozitív irányba mutat Az év kutyabarát helye elnevezésű pályázat. Idén a közönségszavazás során rekordmennyiségű szavazat érkezett, ez pedig a szervezők szerint azt mutatja, hogy a kutyások értékelik, ha valaki kimondottan nekik nyújt bizonyos szolgáltatásokat. Az is sokat jelent számukra, ha egyszerűen csak van lehetőségük kedvencünkkel együtt közös élményeket gyűjteni a hétköznapok során.

A pályázat idén Az év kutyabarát boltja és Az év kutyabarát innovációja kategóriájával bővült az eddigi bolt, kávézó, étterem, romkocsma, cukrászda, szálloda, panzió mellett, ami ugyancsak jelzi, hogy hazánk kutyabarát hozzáállása folyamatosan fejlődik, ami a helyek és szolgáltatások kutyákhoz való hozzáállását illeti.

Nem is olyan régen még a lábukat sem tehették be ebek hazai üzletekbe, ma viszont már hivatalosan is kutyabarát minősíttetést szerezhetnek a boltok, vendéglátó- és szálláshelyek. Viszont az éremnek két oldala van: sok ember fél attól, hogy állatok közvetlen közelében fogyassza el ebédjét, vagy éppen vesse bele magát a vízbe. De vajon jogosak ezek a félelmek?

A Kutyabarát.hu közleményében kiemeli: a pályázó vállalkozások, ha nyertek díjat, ha nem, azzal a tisztelettel és nyitottsággal, amit a hozzájuk betérő kutyások iránt mutatnak, mindenképpen hozzájárulnak az itthoni, felelős kutyatartás népszerűsítéséhez. A gazdák pedig úgy hálálhatják meg ezt a bizalmat, hogy mindent megtesznek kutyájuk kulturált viselkedéséért, a békés egymás mellett élés jegyében.

A pályázaton részt vevő helyek és szolgáltatók a közel egy hónapig tartó időszak alatt kiemelt figyelmet kaptak – és talán ugyanilyen fontos: adtak is –, a kutyatartók és az állatszeretők figyelmének fókuszába kerülhettek. A hatékony közösségi aktivitásnak is köszönhetően a szolgáltatók és a kutyás társadalom együtt hirdették és népszerűsítették a felelős kutyatartást, mely egyre nagyobb teret nyer hazánkban.

A pályázatot először 2014-ben hirdették meg, és az elsődleges cél az volt, hogy minden olyan vállalkozás, étterem, szállás, munkahely vagy kutyás szolgáltató méltó figyelmet kapjon, aki számára fontos, hogy szolgáltatásaikat négylábú kedvencekkel együtt is igénybe lehessen venni.

Az év kutyabarát helyeinek listája a következő linken érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.