Kósa ismét hazaárulásról beszélt

Kósa Lajos a hazaszeretetet felemlegetve próbálta megnyerni az ellenzéki párt képviselőit.

MNO
2016. 11. 07. 15:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlés hétfői ülésnapján a napirend előtti felszólalások között szó volt a Fidesz számára egyik legfontosabb kérdésről, az alaptörvény-módosításról is. Az már a felszólalások előtt kiderült, hogy nem lesz szavazás a kötvénybiznisz kivezetéséről azelőtt, hogy az alaptörvény-módosításáról szavazna a parlament. A Jobbik azonban továbbra is kitart amellett, hogy csak abban az esetben szavazzák meg az alaptörvény módosítását, ha addig a letelepedési kötvényeket kivezetik.

Ennek fényében próbálta megnyerni Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában a Jobbik képviselőit. A fideszes politikus emlékeztetett arra, hogy Vona Gábor még áprilisban hazaárulónak nevezte azokat, akik nem szavazzák meg az alaptörvény-módosítást. A Fidesz frakcióvezetője szerint az, aki az alaptörvény módosítását bármilyen feltételhez köti, az a hazaárulással egyenértékű. Bár Kósa Lajos azt is megjegyezte, hogy hajlandó a kormány felülvizsgálni ezt a rendszert. Ám a fideszes politikus nem csak hazaárulózott. Felemlegette a hazaszeretet is, és arra biztatta az ellenzéki párt képviselőit, hogy legyenek egyszer hazafiak, és szavazzák meg az alaptörvény-módosítást.

A fideszes politikus pár szóban a szocialistákat is ostorozta, akik szerinte becsapják az embereket, ugyanis annak ellenére nem támogatják a módosítást, hogy pártelnökük korábban a kvótaellenes törvény támogatásáról beszélt. De nem csak az MSZP kapta meg a magáét, a fideszes politikus a Jobbikot is össztűz alá vette.

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában megerősítette a párt korábbi álláspontját: csak akkor támogatják az alaptörvény-módosítást, ha az nem lesz félmegoldás, vagyis a letelepedési kötvényt is megszüntetik. Mint mondta, a kormány berkein belül felerősödött a Jobbik-szindróma, ennek eredményeként folyamatos mocskolódásnak vannak kitéve, csak azért, mert a Jobbik „beletenyerelt ebbe a piszkos üzletbe”, vagyis napirendre vette a kormányhoz közel állóknak milliárdos pénzeket hozó kötvénybiznisz kivezetését. Vona azt javasolta a kormánypárti politikusoknak, folytassák a mocskolódást, mert azzal elismerik, a Jobbikot tartják a kormányváltó erőnek. A pártelnök elmondta, azt akarják bebizonyítani, hogy a Jobbik programja jobb.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.