Kósa: Lelkiismereti kérdés a szavazás

A Fidesz frakcióvezetője szerint, aki nemmel szavaz a belepítési módosításra, az nem akarja megvédeni az országot.

MTI
2016. 11. 07. 7:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lelkiismereti zsarolásba kezdett Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hétfő reggel az M1 aktuális című műsorban. Ki akar olyan helyzetbe kerülni, hogy azt lehessen rá mondani, amikor bajban vagyunk, nem lehet rá számítani? Milyen képviselő, milyen ember az, akire az ország védelmében nem lehet számítani? – tette fel a kérdést Kósa, aki szerint lelkiismereti kérdés, ki és hogyan szavaz.

Nem mulasztotta el, hogy ismét betámadja Vona Gábort, a Jobbik elnökét, aki a letelepedési kötvények megszüntetését szabta feltételül ahhoz, hogy pártja megszavazza a bevándorlást korlátozó alkotmánymódosítást. Kósa hazaárulónak nevezte azokat, akik nem állnak a kormány mellé a döntő voksoláson, és ízléstelennek nevezte, hogy Vona összekapcsolta a korrupció miatt népszerűtlen letelepedési kötvényeket és a menekülthullám miatt felvetett, azóta már az EU-ban is elvetetett betelepítési kvótákat.

Hozzátette: a Miniszterelnökséget vezető miniszter már májusban bejelentette, hogy felülvizsgálják a letelepedési kötvények ügyét, mert az ország finanszírozásához már nincs szükség rájuk. De szerinte a két dolognak semmi köze egymáshoz.

Kérdésre válaszolva Kósa Lajos közölte, bízik abban, hogy az alkotmánymódosításnak meglesz a szükséges parlamenti többsége. Ehhez a képviselők kétharmadára lenne szükségük, de a Fidesznek már nincs ekkora többsége, ezért kell más pártokkal is tárgyalniuk.

A Kossuth rádió 180 perc című műsorában a frakcióvezető azt mondta: a törvényalkotási bizottság elé a frakciókkal történt egyeztetés alapján már egy nagyon átgondolt szöveggel került az alaptörvény-módosítási javaslat. A szöveget még az LMP is elfogadhatónak nevezte, nekik politikai problémáik vannak – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.