Pharaon-ügy: Lázár visszaszólt Colleen Bellnek

Miért nem kérték, hogy fogjuk el? – nagyjából ez Lázár visszakérdése az amerikai nagykövetnek.

Szabó Dániel
2016. 11. 22. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Ghaith Pharaon annyira veszélyes bűnöző lenne, mint ahogyan Colleen Bell állítja, akkor miért nem kérték az amerikaiak, hogy fogjuk el együtt, miért nem érkezett soha olyan kezdeményezés az elmúlt időszakban az amerikai partnerszolgálatok vagy -szervek részéről, hogy tartóztassuk le Magyarországon?

Így üzent az Atv.hun keresztül Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az amerikai nagykövetnek. 

Pharaonról – akinek Lázárral szemben biztosan van ujjlenyomata, mert a belügy elküldte Szaúd-Arábiának – múlt pénteken mondta azt Bell, hogy nincs semmilyen titkosszolgálati játszma, az Egyesült Államok nem trükközik, a férfi bűnöző, akit le kellene tartóztatni. Gyanúsítják terrorpártolással, pénzmosással, korrupciós bűncselekményekkel, nukleáris eszközök tiltott kereskedelmével is, a mai napig körözi az FBI és az Interpol (szemben például Hernádi Zsolt Mol-vezérrel, akit már véglegesen levettek a listáról).

A szaúdi vállalkozó, a miniszterelnök szomszédja, vejének tárgyalópartnere, vélhetően Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, sikeres gázszerelő vitorlázópartnere jelenleg nem léphet be Magyarország területére. Tartózkodási engedélye novemberben lejárt, ezt korábban Zaid Naffa jordániai tiszteletbeli konzul igényelte neki Bejrútban. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.