Agyhártyagyulladás okozhatta egy kisgyermek halálát

Ezúttal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében halhatott meg egy kétéves kisfiú.

MNO
2016. 12. 26. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valószínűleg agyhártyagyulladás okozta egy kétéves kisfiú halálát a Borsod megyei Körömben. Két napja lett rosszul, mentőt hívtak hozzá, de már ők sem tudtak segíteni – adta hírül a boon.hu.

Néhány héttel ezelőtt Budapesten halt meg egy 18 éves gimnazista fertőző agyhártyagyulladásban, egy másik 20 éves fiatal napokig volt életveszélyben, intenzív osztályon ápolták. 

„A felismerést nehezíti, hogy a kevésbé veszélyes, más kórokozóhoz társuló gennyes agyhártyagyulladás sokkal gyakoribb, mint a Meningococcus okozta járványos agyhártyagyulladás. Másrészt a betegség kezdeti tünetei egyáltalán nem tipikusak: eleinte csak magas láz és elesettség, vérnyomásesés és verejtékezés, fejfájás és fekvés közbeni merevség, fénykerülés, hányinger és hányás jelentkezik. Ilyen banális panaszokkal évente több mint egymillió beteg jelentkezik, a szimptómák alapján pedig nem lenne érdemes minden egyes esetben azonnal járványos agyhártyagyulladást feltételezni” – mondta az MNO-nak Kádár János infektológus főorvos.

Az agyhártyagyulladással foglalkozó cikkünk itt olvasható

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.