A kormány szerint a külföldön élő nyugdíjasok reklamáltak

Tájékoztatásuk szerint többen telefonon vagy levélben érdeklődtek.

MNO
2017. 01. 31. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi értelme volt 325 millió forintnyi Erzsébet-utalvány külföldre postázásának?” – tette fel a kérdést Mesterházy Attila MSZP-s képviselő.

Dömötör Csaba a kormány nevében válaszában közölte, „amennyiben a kormány nem postázta volna külföldre az Erzsébet-utalványokat, az érintett ellátásokban részesülő személyek lakóhely szerinti megkülönböztetése méltánytalan helyzetet eredményezett volna”.

Hozzátette: az Országos Nyugdíjbiztosító Főigazgatósághoz érkezett megkeresések alapján a külföldön élő személyek is várják az utalványt. „Többen telefonon vagy levélben érdeklődtek arról, hogy mikor fogják kézhez kapni az utalványt”, volt olyan is, aki jelezte, hogy magyarországi látogatása során kívánja felhasználni – írta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.