Csetényi: Aki nem bukott, az nem férfi

Gimnazista korától vállalkozik, bukásai is voltak, húsz éve sikeres abban, amit csinál.

Markotay Csaba
2017. 01. 30. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Álmomban sem gondoltam, hogy a lakcímkártyám híresebb lesz, mint én magam” – egyebek között ezt mondta a 24.hu portálnak adott interjúban Csetényi Csaba, Rogán Antal miniszter Pasa parki szomszédja, akinek érdekeltségei egymás után nyerik el a milliárdos állami megrendeléseket. Az interjúból egyebek mellett kiderült, hogy még a rendszerváltás idején kommandósokkal veretett ki gengsztereket az étterméből, uzsorástól vett fel hitelt a Xénia-lázra, huszonhárom évesen a Westel egyik vezetője lett, majd kommunikációs céget alapított.

Csetényi Csaba részletesen elmesélte például, hogy miután gimnáziumi vállalkozása befuccsolt, az édesanyjával Balatonfüreden nyitottak élelmiszerboltot, ami „bejött”. Német turistáknak téliszalámit és orosz pezsgőt adtak el. Később a Westel marketingmenedzsere lett, ahonnan – bár nem monda ki, célzott rá – a nőügyei miatt kellett mennie. „Családias cég volt, ahol bizonyos dolgokat nem illett, és nekem idővel annyi ügyem gyűlt össze, hogy menni kellett. Hatalmas bukás volt.” Majd hozzátette: „aki nem bukott, az nem férfi, csupán gyerek. Steve Jobs, Donald Trump, Demján Sándor vagy Orbán Viktor epikus méretű bukásokon vannak túl, mégis ma ők a legnagyobb fejek a világon”, és rájuk néz fel mindenki.

A cégvezető arra a kérdésre, mit szól ahhoz, hogy a Fidesz a komplett magyar sajtót elfoglalja, azt válaszolta: „a politika él a lehetőségeivel, ilyen a természete, világszerte benyomul a sajtóba, lásd az amerikai elnökválasztási kampányt”. Az állami, önkormányzati megrendelések ügyében pedig azt fejtette ki, hogy a döntési folyamat olyannyira szabályozva van, hogy Európa összes közbeszerzési törvénye közül tán a magyar a legszigorúbb, „olyan táncrendje van, hogy csak na. [ ] Rám azért haragudni, mert sikeres vagyok abban, amit húsz éve csinálok, olyan, mint egy úszót utálni mert kiemelkedő a lábtempója.”

A kormányzati honlapon egyébként hétfőn jelent meg beszámoló arról, hogy bruttó 2,5 milliárdért érkeznek az újabb kormányzati plakátok. Mint az Index írta, a Miniszterelnöki Kabinetirodánál idén még csak egy keretszerződés indult el, méghozzá Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 2. címmel. A győztes a New Land Media Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. és a Lounge Design Szolgáltató Kft. Csaknem ugyanezzel a címmel – az volt az 1. rész – november végén is kötöttek vállalkozási szerződést, akkor bruttó 1,5 milliárdért épp Csetényi Csaba érdekeltségeit bízták meg a szomszédja, Rogán Antal által vezetett kabinetirodánál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.