Demeter Márta kilépett az MSZP frakciójából

A szocialisták sajnálják a képviselő távozását, egyúttal kérik vissza parlamenti mandátumát.

Katona Mariann
2017. 01. 31. 15:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlanul kilépett az MSZP parlamenti frakciójából Demeter Márta – értesült az Index. Egyelőre sem az érintettet, sem Tóth Bertalan frakcióvezetőt nem sikerült elérnünk, így még azt sem tudni, hogy függetlenként folytatná-e a parlamenti munkát, vagy képviselői mandátumától is megválik.

Az MSZP frakciója közben közleményben jelezte: sajnálattal értesültek Demeter Márta döntéséről. Egyúttal emlékeztették, hogy parlamenti mandátumát a szocialista párt szavazóitól kapta, így „ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik”. Vagyis szerintük Demeter Mártának ezért vissza kell adnia képviselői helyét, hogy a választók akaratának megfelelően továbbra is MSZP-s politikus tölthesse be.

Demeter Márta 2014-től országgyűlési képviselő, a parlamentben a baloldali összefogás listájáról jutott be. Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának tagja, ennek keretében sokat foglalkozott például a Honvéd Egészségpénztár károsultjainak helyzetével.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.