Fiktív munkákra fizetett külsős cégeknek a TEK

Hűtlen kezelés gyanújával tavaly június óta nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség.

MNO
2017. 01. 31. 15:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hűtlen kezelés gyanújával tavaly június óta nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy több tíz milliós épületfelújításával összefüggésben felfedezett fiktív kifizetései miatt. Gyanúsítottjuk még annak ellenére nincs, hogy az ügyben saját belső ellenőrzésének megállapításai alapján maga a TEK tett feljelentést. Persze szükség esetén a nyomozás február 17-én lejáró határideje meghosszabbítható. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az Index.hu információját lapunknak ugyan megerősítette, további részleteket azonban nem árult el. A kiszivárgott hírek szerint a szóban forgó épületfelújítás során valaki el nem végzett munkák után fizetett egy külsős cégnek. Emiatt pedig távozni kényszerült a TEK gazdasági igazgatóhelyettese.

Nem titkolózhat már azonban túl sokáig sem a TEK, sem a főügyészség. Két szocialista politikus, Harangozó Tamás, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke a szakbizottságok két hét múlva esedékes ülésein részletes tájékoztatást várnak az ügyről. Szerintük ugyanis nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet a magyar terrorelhárításnál kirobbant korrupciógyanús botrány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.