Havi kétmilliót kereshet Csiszár Jenő főkonzulként

Az egykori műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz.

MNO
2017. 01. 31. 7:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy Csiszár Jenő lesz idén ősztől az új milánói főkonzul, a Bors szerint az állás csaknem kétmillió forinttal járhat. Az egykori műsorvezető lakásra, autóra és más költségtérítésekre is jogosult lesz.

A lap szerint Csiszár fizetését a legmagasabb, a nagyköveteknél is alkalmazott 4,6-es szorzóval számítják majd ki. Eszerint az új milánói főkonzul alapbére havi 1 millió 955 ezer forint lesz, jogosult lesz ugyanakkor havi 300 ezer forintos lakhatási és vegyes-költségtérítési alapkeretre, valamint óvodáztatási és iskoláztatási költségtérítésre (gyerekek után) havi 150 ezer forintra.

A törvény szerint egyébként a diplomaták jövedelemmel nem rendelkező házastársuk, élettársuk után ellátmánypótlékra is jogosultak.

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja Csiszár Jenő minden szakmaiságot nélkülöző, kétmillió forintos fizetéssel járó kinevezését – írja közleményében a párt, úgy vélik, a kinevezéssel az Orbán-kormány ismét lejáratja a magyar külügyet. Mint írják, a műsorvezető szakmailag alkalmatlan milánói főkonzulnak, ezért az Együtt felszólítja a Külügyminisztériumot, hogy azonnal vonják vissza a kinevezését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.