Ismét jól járt Orbán Ráhel volt ügyvédje

Több mint bruttó 6 milliárdért ad majd tanácsokat a Miniszterelnökségnek a KÖF 2017–2020 Konzorcium.

Horváth Csaba László
2017. 01. 31. 21:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár alig néhány hete számoltunk be róla, hogy csaknem bruttó 2,4 milliárd forintért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek az az ügyvédi iroda és konzorciuma, amelynek tagja Erzsébetváros fideszes alpolgármestere, kiderült, hogy újabb csillagászati összegű állami megrendeléshez jutott a csoport.

A tegnapi uniós közbeszerzési értesítő szerint több mint bruttó 6 milliárdért ad majd tanácsokat a Miniszterelnökségnek a KÖF 2017–2020 Konzorcium. Ennek egyik tagja az SBGK ügyvédi iroda, amelynek elnökségében szerepel Bajkai István fideszes alpolgármester, aki arról is ismert, hogy a kormányfő lányának, Orbán Ráhelnek látta el korábban a jogi képviseletét.

A konzorcium másik tagja az Ész-Ker Kft., amelyről tavaly az Átlátszó.hu írta meg, hogy a cég többségi tulajdonosán, Kárpáti Péter Györgyön keresztül kapcsolatba hozható az ismert kormányközeli milliárdossal, Garancsi Istvánnal, valamint Tiborcz Istvánnal is, aki Orbán Viktor miniszterelnök veje. Tagja még a konzorciumnak a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, amely a Miniszterelnökségtől és a Nemzeti Fejlesztési Programirodától nyert milliárdos megbízásokat korábban. Figyelemre méltó, hogy a szóban forgó cég és a két ügyvédi iroda hasonló feladatra már nyert egyszer közel ugyanennyi pénzt, bruttó 6 milliárd forintot. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.