Lattmann csodafegyvere: látványos változás

Gyurcsányról, Vonáról és kormányzásról is kérdeztük a baloldali miniszterelnök-jelöltségre bejelentkező jogászt.

Katona Mariann
2017. 01. 30. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mekkora tétben fogadna arra, hogy miniszterelnök-jelölt lesz 2018-ban? – kérdeztük Lattmann Tamást, aki a napokban jelentkezett be a baloldalon.
– Nehéz kérdés. Azt látom, hogy arra a koncepcióra, arra a gondolatra, amellyel most beléptem, van fogadókészség. Az ugyanakkor tény, hogy a politikai szervezetek versenyében – már ha megvalósul egy verseny – a politikán kívülről érkezőnek jellemzően nincs könnyű dolga, hiszen pártpolitikai alkukat nem tud kötni, és ígéreteket sem tud tenni a pártoknak. Mégis azt látom, és biztosan ki merem jelenteni, hogy komoly tényezőként jelenek meg ebben a versengésben. Hogy mennyi az esély arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyek a végén, számszerűsíteni nem tudom.

– Azt mondta a bejelentkezésekor, hogy több pártban is van nyitottság az ön által kínált modell iránt. Egy kicsit konkretizáljuk: volt olyan MSZP-s politikus, aki azt mondta, hogy ha beszáll, akkor támogatni fogják?
– Több pártból mondták ezt, és, igen, MSZP-s is volt közöttük. Nyilván egy szocialista politikus nem fog a saját párttársával szemben állást foglalni, és nem fogja azt ígérni egy külső jelöltnek, hogy beáll mögé. De az, hogy az általam képviselt elképzelést tudnák támogatni, egyértelmű volt.

– Mondana nevet? Csak hogy tudjuk, mennyire komoly szereplőről van szó, hiszen az MSZP hivatalosan Botka Lászlót támogatja.
– Nem.

Lattmann Tamást Gyurcsány Ferencről is kérdeztük, illetve arról is, kikkel képzelné el a közös kormányzást, szerepelne-e pártlistán, és hogy mit gondol a Jobbik helyezkedéséről. Az ezekre adott válaszait elolvashatja a Magyar Nemzet keddi számában, és napközben a Magyar Nemzet Online-on.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.