Ónos eső: elhalasztja tüntetését a Tanítanék mozgalom

A demonstrációt néhány nappal később, február 5-én tartják meg.

MNO
2017. 01. 31. 19:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tanítanék mozgalom február elsején Most mirajtunk a sor! címmel tervezett demonstrációt a Kossuth térre. Az időjárási előrejelzés szerint azonban komoly ónos eső várható február 1-jén, ezért úgy érezik, „felelőtlenség lenne a tüntetést ezen a napon megtartani”. Az eseményt így néhány nappal később, február 5-én 16 órára halasztják – derül ki a mozgalom közleményéből.

A tüntetéssel kapcsolatban kiemelik: „a Tanítanék mozgalom az elsők közt lett megemlítve, amikor Németh Szilárd a civil szféra kisöpréséről beszélt”. Úgy gondolják, „most a Tanítanék mozgalmon a sor, hogy magát megvédve a magyar civileket és civil szervezeteket is védje”.

„Minden eddiginél súlyosabb veszély fenyegeti a civil szférát, amely az utolsó, ami még betöltheti Magyarországon a fékek és ellensúlyok szerepét. Nincs értelmezhető ellenzék, ami cselekedne, már elvesztettük a sajtót, a nyilvánosság erejét – de mi még itt vagyunk” – teszik hozzá.

A demonstrációhoz már csaknem negyven civil szervezet csatlakozott, köztük az Ökotárs Alapítvány is, melynek vezetője, Móra Veronika beszédet is mond, csakúgy mint Szentesi Kálmán, aki magánszemélyként mutatott rá arra, hogy az állampolgároknak joguk van ahhoz, hogy felelősségre vonják az állami szerveket és döntéshozókat – írják a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.