Orbán megújítja a szegedi Fideszt

Rövidesen teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkozniuk, ezt várja tőlük a miniszterelnök.

MNO
2017. 01. 31. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látogatásom során leültem tárgyalni a Fidesz helyi vezetőivel, ahol sok panaszt hallottam baloldali visszaszorítási kísérletekről, áldatlan médiaállapotokról, kommunikációs nehézségekről, és „bár lehet ezekben igazság, az én alapelvem az, hogy először a saját portánkon kell söprögetnünk” – mondta Orbán Viktor a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában. A miniszterelnök hozzátette, változtatni és javítani fognak.

„A tavasz végére a megújított szegedi Fidesznek teljes fegyverzetben és győzelmi esélyekkel kell bemutatkoznia a helyi közvélemény előtt” – fogalmazott.

A miniszterelnök a Botka László polgármesterrel folytatott tegnapi egyeztetésről azt mondta, a megbeszélés mellőzte a pártpolitikai kérdéseket, és kizárólag azt nézték, „mi szolgálná az itt élők érdekét és abban hogyan tudna együttműködni a kormány és az önkormányzat”. Hozzátette: sikerült megtalálniuk ennek módjait, aminek gyümölcse az 50-70 milliárd forintos, kormány által támogatott szegedi beruházáscsomag. „Úgy gondolom, ez jól tükrözi azt a 2010-ben megfogalmazott szándékunkat, hogy a kétharmaddal a háromharmadot képviseljük” – közölte Orbán.

A miniszterelnök úgy véli, Szeged számos versenyelőnnyel rendelkezik, melyeket meglovagolva regionális központtá válhat, de elengedhetetlen a kormányzattal való szoros együttműködés, mert komolyabb léptékű beruházás kormányzati támogatás nélkül ma nem valósulhat meg Magyarországon. „Magyarország, így Szeged is rengeteget profitálhat a politikai stabilitás, a közös tervezés és a gyors döntéshozatal biztosította előnyökből” – magyarázta.

Kitért arra is, hogy „Szeged és Hódmezővásárhely együttműködésre ítéltetett”, és ennek módjait kell megtalálni. Mint mondta, a kooperációt „a saját eszközeinkkel segítjük a két város közös kérésének megfelelően, de az már nem kormányzati kérdés, hogy pontosan hogyan és miben akarnak együttműködni. Ennek konkrét formáit a jövőben is a két önkormányzatnak kell kialakítania” – vélekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.