Szálló por: szerdától ismét korlátozhatják a forgalmat

A bűvös szám a 4-es, ha ennél nagyobbat lát forgalmijában, akkor mehet.

MNO
2017. 01. 30. 15:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint „nem zárható ki”, hogy kedden ismét el kell rendelni a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten. A Budapest.hu portálon megjelent közlés alapján ez esetben ismét korlátozhatják a forgalmat a főváros területén.

Ha a szmogriadót elrendelik, a legszennyezőbb gépjárművek közlekedési tilalmával járó intézkedés a kihirdetést követő napon lép hatályba, vagyis szerdán reggel 6 órától. Ettől kezdve minden nap 6-tól 22 óráig tart a forgalomkorlátozás a hivatal további intézkedéséig. A múlt héten péntekig volt érvényben Budapesten szmogriadó miatti forgalomkorlátozás. 

A szálló por esetében a jogszabály értelmében a riasztási fokozat akkor áll fenn, ha a koncentráció három mérőponton is meghaladja a küszöbértéket két egymást követő napon, továbbá a meteorológiai előrejelzések is arra mutatnak, hogy a következő napon nem várható javulás. A közlekedési tilalom azon legszennyezőbb gépjárműveket érinti, amelyek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kódok: 0, 1, 2, 3, 4, illetve amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A forgalomkorlátozó intézkedés területi hatálya nem terjed ki az M0 jelű elkerülő út Budapest Főváros közigazgatási területén áthaladó szakaszaira és Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosainak átmenő gépjárműforgalma biztosítása érdekében a következő útvonalak szakaszaira: Budapest közigazgatási határa – Nagykovácsi út – Szépjuhászné útja – Budakeszi út – Budapest közigazgatási határa, továbbá Budapest közigazgatási határa – Nagykovácsi út – Nagyrét utca – Máriaremetei út – Hidegkúti út – Budapest közigazgatási határa. A meghatározott útvonalakra szóló mentességet Nagykovácsi és Remeteszőlős lakosai a lakóhelyet vagy tartózkodási helyet igazoló hatósági igazolvánnyal (lakcímkártya) igazolhatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.