A magyar valóság: borzalmas állapotban van az ország

Lesújtó az emberek véleménye a korrupcióról és az egészségügyről – derült ki a Jobbik kérdőívéből.

MTI
2017. 02. 09. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korrupció elterjedéséről, az egészségügy és az oktatás helyzetéről is lesújtó véleménnyel vannak az emberek – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a politikus.

Ismertette: a válaszok értelmében tízből kilenc ember büntetné a hálapénzt és 20-ból 19 támogatná a fogászati ellátás ingyenessé tételét. Ötször annyian ítélik korruptabbnak az Orbán-kormányt a megelőző szocialista kabineteknél, mint fordítva, és a válaszadók 98 százaléka egyetért egy korrupcióellenes ügyészség felállításával – mondta Volner János.

A politikus közölte azt is, a választ visszaküldők jelentős többsége támogatja a bentlakásos iskolákat, olyan intézmények létrehozását, ahová a társaikat zavaró, beilleszkedni képtelen gyermekeket emelnék ki a családjukból, „hogy belőlük is a társadalom hasznos, értékteremtő tagja válhasson”.

A Jobbik által tavaly elindított konzultáció teljes költsége 67 millió forint volt. A frakcióvezető a konferenciákból és szakmai háttérbeszélgetésekből is álló akció eredményei közé sorolta, hogy megerősödött a Jobbik értelmiségi holdudvara. A baloldali értelmiségből is „óriási számban” ajánlották fel segítségüket tanárok, orvosok, kórházigazgatók vagy az államigazgatásban dolgozók – mondta Volner János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.