AI: Újabb mélyponthoz érkezett a magyar menekültpolitika

Lázár csütörtöki bejelentését bírálta a szervezet.

MTI
2017. 02. 10. 16:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demeter Áron, a szervezet emberi jogi szakértője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentése újabb rendkívül aggasztó lépése a magyar kormány hosszú ideje tartó törekvésének, hogy kiszolgáltatott embereket kriminalizáljon és démonizáljon.

Hangsúlyozta: ha elfogadják a szabályozást, az teljesen nyilvánvalóan sérteni fogja az uniós jogot és a genfi menekültügyi egyezményt.

A közlemény idézi Gauri van Gulikot, az Amnesty International európai igazgatóhelyettesét, aki azt mondta, a javaslat újabb példa arra, hogy az Európai Uniónak miért kell határozottan fellépnie a magyar kormány „uniós és nemzetközi jogot sértő botrányos intézkedéseivel szemben”.

Lázár János a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy kötelező tartózkodási helyet írnak elő azoknak, akik bevándorlás céljából kérelemmel fordulnak a magyar államhoz. Ez a tartózkodási hely az országhatár lesz, ahol kétszáz-háromszáz ember elhelyezésére alkalmas konténereket állítanak fel, ezekben kell megvárniuk a migránsoknak kérelmük jogerős elbírálását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.