„Az LMP a régi világ ellenzéke”

Az LMP társelnökei szerint pártjuk a választóvonal, amely a jövő kormánya lehet, amellyel az országnak esélye van cselekedni.

MTI
2017. 02. 11. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erről a párt társelnökei, Szél Bernadett és Hadházy Ákos beszéltek szombaton, budapesti évértékelőjükön, hangsúlyosan szólva arról, hogy gyökeresen más irányt kell adni az országnak, mint amerre a rendszerváltás óta haladt.

A mintegy száz ember, az LMP vezetői és szimpatizánsai előtt megtartott beszédében Szél Bernadett kijelentette: Orbán Viktor miniszterelnök alkalmatlan arra, hogy szuverénné tegye Magyarországot. 

A társelnök a nap legfontosabb feladatának a magyarországi olimpiai pályázat elleni aláírásgyűjtést nevezte. A rendszerváltásig visszatekintve pedig úgy értékelt: sokan érezhetik úgy, hogy hiába ért véget a jogfosztás, nem kaptak megfelelő kárpótlást. Ma már azonban a rendszerváltás utáni évekért is kárpótolni kell – mondta –, mert túl sokan lettek a vesztesei.

„Arról volt szó, beleszólhatunk, hogy egy közösséget alkotunk”, de az azóta hatalmon lévők ezt csak magukra értették, és amire azt mondták, hogy közös, azt ellopták – jelentette ki.

A választók emiatt elfordultak az öncélúvá vált politikától, az LMP célja ezért az, hogy minél több embert hívjon vissza oda. „Magyarországnak ma idealistákra van szüksége, olyanokra, akik nem fogadják el, hogy a dolgokat nem lehet megváltoztatni” – tette hozzá, hangsúlyozva: az LMP a régi világ ellenzéke, de hisz abban, hogy a jövő kormánya.

Szél Bernadett a legfontosabb feladatok közé sorolta a dolgozói szegénység felszámolását, a hazai vállalkozások megerősítését, az oktatás és az egészségügy rendbetételét. Az LMP a nők és mindazok pártján is áll, akik nem fogadják el, hogy hátrányban legyenek az országukban, és sikeressé akarja tenni a vidéket is, amelynek felemelkedését a kis gazdaságokban látja – fűzte hozzá.

Hadházy Ákos arról beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2017-re „csendet akar”, ezt szolgálják a propagandájukat ordító médiumok is, amelyek arra készülnek, hogy lejárassanak politikai ellenfeleket, így például őt is. A kormányfő szerinte nem akar olyan újságokat, tévéket, amelyek beszámolnak a lopásokról, az általa kitartott „prostituált sajtó” pedig „idióta sikerpropagandát” harsog.

A politikus ugyanakkor azt üzente: nem lesz csend, az emberek ugyanis a legsötétebb kommunista időkben is tudták az igazságot. Pártja sorsfordító választásra készül, ami azonban nem lesz tisztességes, hiszen az ellenzék forrása töredéke a kormányénak, és több százezer külföldön élő magyart zárnak ki a választásból – mondta.

Hadházy Ákos szerint a reménytelenség miatt az emberek és a társadalom is depressziós, és egyre többen látják be: a történelem legnagyobb szinten szervezett kormányzati lopássorozata zajlik. A korrupció azonban nem kivédhetetlen – hangsúlyozta. Úgy folytatta: a béreket is lényegesen jobban lehetne emelni, „csak nem kell hülyeségre költeni a pénzt”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.