Az MSZP beszállt az aláírásgyűjtése, a maga módján

Ugyan csak félúton és félszívvel, de a szocialisták is a tettek mezejére léptek.

MNO
2017. 02. 07. 14:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Olimpiát rendezni, ezermilliárd forintokat elkölteni a közösből nem lehet az emberek megkérdezése nélkül. A NOlimpia népszavazási kezdeményezése mától támogatható, aláírható minden budapesti MSZP-irodában is” – írja honlapján a szocialista párt, és meg is adják a 20 helyszín címét és nyitvatartását is.

„Kérünk minden budapestit, hogy jöjjön el, és aláírásával támogassa a népszavazási kezdeményezést!” – áll a rövid közleményben. 

Az MSZP korábban már kiállt az olimpiai népszavazás mellett, de csak most, több mint két hét után lépett a tettek mezejére, ráadásul egy kvázi félmegoldással: aki arra jár, az bemehet, és aláírhat. Az MSZP tehát nem megy a szignók után, de szeretettel várja őket.

További érdekesség, hogy a 20 helyszín közül nem mindegyik van nyitva minden hétköznap, Csepelen például csak a szerdai nap jó a szocialistáknak, az is csak két óra erejéig. De a XXI. kerületben legalább házhoz mennek, ha az érdeklődő felhívja a megadott telefonszámot.

A Momentum Mozgalom által indított és több ellenzéki párt (LMP, Párbeszéd, Együtt, Kétfarkú Kutya Párt) által támogatott akcióban eddig több mint 110 ezer aláírás gyűlt össze, de a harmincnapos határidő jövő pénteken lejár. Addig kell 138 ezer hiteles aláírást összeszedni, de ahhoz, hogy ennyi biztosan legyen – a tapasztalatok szerint akár 15-25 százalékuk is érvénytelen lehet –, ennél többet, nagyjából 170-180 ezret kell leadni.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.