Az újrázó Tarlós mögé állnának a fideszes kerületvezetők

A kerületi fideszes polgármesterek nagy része támogatná, vannak, akik szerint még nem időszerű a kérdés.

MTI
2017. 02. 14. 5:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kerületvezetők szerint eddigi munkájával bizonyított a főpolgármester, ugyanakkor többen felhívták a figyelmet, hogy még csak félidő van.

A lapnak először Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere fejtette ki, hogy támogatná Tarlós Istvánt egy újabb fővárosi ciklusa esetén. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint olyan főpolgármesterre van szüksége a városnak, aki vezetett kerületet, így ismeri a város összetételének sajátosságait, és megtapasztalta a szociálliberális városvezetés során az ellenzéki szerepet is, amely kellően acélozta az embert. Óbuda-Békásmegyer első embere, Bús Balázs támogatja Tarlós Istvánt, ha indulni kíván. Borbély Lénárd csepeli polgármester szerint Tarlós István kiváló és lelkiismeretes vezetője Budapestnek. Bácskai János, Ferencváros önkormányzatának vezetője szerint Tarlós István 1990 óta hiteles és tapasztalt főpolgármester, nehéz meglepetést okozni neki, ami a döntéshozatalában komoly előny. Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere szintén támogatásáról biztosította Tarlóst, amennyiben indul a következő választáson.

Budafok-Tétény önkormányzatának vezetője, Karsay Ferenc szerint viszont a ciklus közepén járva korai lenne még ebben a kérdésben véleményt nyilvánítani, annál is inkább, mert a fővárosi fideszes polgármesterek az ilyen horderejű, kiemelt jelentőségű kérdésekben mindig a szükséges egyeztetések lefolytatása után fejtik ki egységes álláspontjukat. Hasonlóan vélekedett a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt is. Szerinte több mint két és fél évvel az önkormányzati választás előtt nem időszerű a kérdés – olvasható a napilapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.