Bemondták az unalmast a BKV elektromos buszai

A darabonként 175 millióért vásárolt járművek naponta öt-hat alkalommal lerobbannak.

MNO
2017. 02. 03. 9:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon sok gond van a tavaly tavasz óta rendszeresített budapesti elektromos buszokkal – írja az Index.

Korábban a BKV azt közölte a portállal, hogy az új, darabonként 175 millió forintért vásárolt Modulók naponta öt-hat alkalommal hibásodnak meg; az elmúlt hetekben több alkalommal előfordult, hogy a megfelelő mennyiségnél kevesebb jármű állt ki forgalomba.

Az Index megjegyzi, hogy a BKK GPS-es buszkövető oldala szerint csütörtökön az előírt 16 darabból csupán csak hat működött.

A buszok bírják ugyan a hideg időt, de a párás levegőt nem, sokszor ez váltja ki a hibát, és az is, hogy az ajtóknál a ragasztás rossz minőségű – közölte a közlekedési vállalat.

A magyar gyártmányú Modulo buszok bemutatkozása felemásra sikeredett: emlékeznek arra, amikor a próbajáraton kirepült az egyik busz kereke, és nekicsapódott egy embernek? Másrészt a Széll Kálmán téri forduló is akadályt jelent a Modulóknak, ugyanis túl szűkre szabták azt a széles elektromos járműnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.