Demszky mégsem megy el a meghallgatásra

Nem akar biodíszlet lenni a Fidesz választási tevékenységéhez – ezzel magyarázkodik a volt főpolgármester.

MNO
2017. 02. 07. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demszky Gábor mégsem megy el arra a parlamenti bizottsági ülésre, ahol a 4-es metró korrupciógyanús szerződéseiről faggatnák. Ezt a volt főpolgármester ügyvédje jelentette be a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Magyar György szerint a bizottsági meghallgatásnak jogi értelemben nincs jelentősége.

Magyar György: – Nem akar biodíszlet lenni a Fidesz 2018-as választási tevékenységéhez. Úgy gondolja, hogy ez egy színjáték, és ehhez nem akar statisztálni.

–  Tehát akkor mégsem megy el.

– Nem megy el, ez a határozott meglátása, az ő személyes döntése. Jogászként csak azt tehetem hozzá, hogy a meghallgatásnak a világon semmi jogi relevanciája nincsen, aki akar, elmegy, aki nem, az nem megy el. Én is úgy látom, hogy ez pótcselekvés, semmi köze nincs a jogi eljáráshoz, és összefüggésben sincs az OLAF-jelentésben foglaltakkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.