Demszky tűzbe tenné a kezét a körözött bizalmasáért

A volt főpolgármester szerint sem neki, sem Gulyás Lászlónak nincs köze a 4-es metró korrupciós ügyéhez.

MNO
2017. 02. 09. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Demszky Gábor szerint egykori bizalmasa, Gulyás László egy kitűnő szakember, akiért tűzbe tenné a kezét, és sem neki, sem Gulyásnak semmi köze nincs a visszaélésekhez – nyilatkozta Budapest korábbi főpolgármestere az Atv-nek. Demszky még annyit sejtetett, hogy hétfőn sokkal többet fog megtudni a nyilvánosság az ügyben.

Pontosítás

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön cáfolta lapunk értesülését, nem Gulyás Lászlót körözik Alstom-ügyben.

Szerdán írtuk meg, hogy nemzetközi és európai elfogatóparanccsal keresik Gulyás Lászlót, a 4-es metró beruházásáért felelős DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjét. Polt Péter legfőbb ügyész ezt Szabó Tímea írásbeli kérdésére válaszolva közölte.

Demszky Gulyásról szólva az Atv-nek azt mondta: „Amikor a négyes metró projekt indult, Gulyás László volt az egyetlen a környezetünkben, aki korábban metrót épített, ő volt az első igazgatója a DBR metróprojektnek. Soha semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltam a munkájában, ő egy tiszta, kitűnő, kiváló szakember, és nem hiszem, hogy ő bujkál – reagált Demszky a Gulyás külföldre szökésével kapcsolatos sajtóhírekre.

A korábbi városvezető hozzátette, hogy bár ő sem bujkál, nem érték el a hatóságok. Demszky a fővárosi bizottság meghallgatására pedig azért nem ment el, mert tíz nappal később kapta meg a levelet. Úgy gondolja, hogy Gulyás Lászlót is el lehet érni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.