Elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő

Hosszú betegség után csütörtökön elhunyt Szántó Tibor csokoládékészítő – közölte a manufaktúrája a Facebookon.

MNO
2017. 02. 02. 21:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A család nevében mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Szántó Tibor csokoládékészítő hosszú betegség után ma éjjel elhunyt” – közölte a hírt a Szántó Tibor Fine Chocolates manufaktúra Facebook-oldala csütörtökön.

Szántó Tibor eredetileg cukrásznak készült, ám végül szülei épületgépészeti családi vállalkozásában kötött ki – olvashattuk a HVG.hu 2015-ös portréjában. Később borászatot tanult, és tanulmányútjai során, a 2000-es évek elején többször eljutott Olaszországba. Itt került közelebbi kapcsolatba a minőségi csokoládékkal, amelyek egyből magukkal ragadták. Mivel itthon nem talált megfelelő képzést, Belgiumban és Hollandiában tanulta ki a szakmát. Saját manufaktúráját 2006-ban indította el.

A csokoládé iránti rajongása nemcsak a gyártásban, de az oktatásban is megnyilvánult. Hosszú éveken át futó kurzusain több ezren ismerkedhettek meg a csokikészítés fortélyaival, tanfolyamain a laikusok mellett csokikészítők, kereskedők és bolttulajdonosok is megfordultak. Háromszáz éves technológiával készülő csokoládéi igazi különlegességnek számítanak Európa-szerte, több terméke komoly díjakat nyert a nemzetközi csokoládéversenyeken.

A gyászjelentést a manufaktúra így zárja: „Bennünk, akik valaha is kóstolták a a csokoládéit, vagy hallották őt a csokoládéról beszélni, előadni, fog tovább élni ezután.” 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.