Figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Néhány száz méter lehet csupán a látótávolság. A köd mellett ónos esőre is számíthatunk.

Kuslits Szonja
2017. 02. 16. 18:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előttünk álló éjjel ismét nagyobb területen várható sűrű köd kialakulása a Dunántúl, a Duna–Tisza köze, valamint az Északi-középhegység térségében. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat. Helyenként tartós, néhány tized milliméteres ónos szitálásra is számíthatunk – közölte honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A tartós, sűrű köd miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést. E területeken néhány száz méter lehet majd a látótávolság.

A péntek éjfélig érvényben lévő figyelmeztető előrejelzésben kitértek arra is: a holnap hajnali, reggeli órákban az ország középső, északi részén gyenge ónos eső várható. Az ónos eső veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a fővárosra, továbbá Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

A meteorológiai szolgálat szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet –7 és –2 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet –1 és +5 fok között várható, nyugaton +6-7 fok is lehet. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délután több helyen megélénkül az északnyugati szél. A hidegfront hatására a fővárosban várhatóan jelentősen tisztul a levegő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.