Hajók rongálódtak meg Tokajnál a jégtorlasz miatt

Csónakok is elsüllyedtek, stégek kerültek víz alá Tokajnál, a Bodrogon lévő téli kikötőben.

MTI
2017. 02. 12. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A folyón helyenként összefüggő jég van, máshol a feltorlódott jégtáblák okoznak gondot. A jég vastagsága helyenként 30-40 centiméter, de van, ahol ennél is vastagabb. Az olvadó víztömeg rengeteg hulladékot is tartalmaz.

A térségben több katasztrófaturista fotózza, filmezi a megrongálódott hajókat, jégtáblákat.

Posta György, Tokaj polgármestere az MTI-nek elmondta: komoly károk keletkeztek, amikor a jégtorlasz miatt a kikötőben három-négy nagy hajó, köztük tiszai sétahajók egymás hegyére-hátára kerültek. A városüzemeltetés információi szerint a bodrogkeresztúri komp nem sérült meg. A vízügyi szakemberek és a rendőrség vizsgálja a történteket – tette hozzá.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője elmondta: az éjszakai jégtorlasz, amikor elhaladt Tokajnál, gyakorlatilag visszaduzzasztotta a Bodrog folyót. A vízügy kikötője feletti kikötőből elszabadultak a hajók, és rácsúsztak a vízügy kikötőjére, tönkretéve az ott lévő úszóműveket is. A hajók fákat borítottak ki, kábeleket szakítottak el – tette hozzá. A hajók állnak a jégben, egyelőre nem lehet kiszabadítani őket.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.