Hivatalosan is bejelentették az államtitkárcserét

Az Emmi most jelentette be azt, amit a Magyar Nemzet már szombaton megírt.

Hutter Marianna
2017. 02. 07. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, lapunk írta meg elsőként a fent említett változásokat és azt is, hogy Maruzsa helyére – aki eddig az Oktatási Hivatalt vezette – Gloviczki Zoltán érkezik. Utóbbit ugyancsak megerősítette a tárca közleménye, amelyből az is kiderült: az OFI eddigi főigazgatója, Kaposi József tudományos főtanácsadójaként támogatja tovább az Emmibe, illetve Eszterházy Károly Egyetembe integrált szervezet munkáját.

Az Emmi a személyi változásokat azzal indokolta, hogy folytatni kívánják az oktatás 2013-ban megkezdett átalakítását. Mint írták, e folyamat „természetes velejárója, hogy az oktatásirányítás rendszere is változik, amely jelenti feladatok és meglévő struktúrák változását és optimálását”. Szerintük ez „természetesen személyi változásokat is eredményez” azért, hogy „mindenki tudását, tapasztalatát ott hasznosíthassa a kormány, ahol legtöbbet tud tenni az oktatásért”. A minisztérium célja, hogy szorosabb kapcsolat, együttműködés alakuljon ki a köznevelés és a felsőoktatás között, amire Maruzsa Zoltán személyét látják biztosítéknak, miután „mindkét területen komoly tapasztalattal rendelkezik”.

Nem ezek az első személycserék mostanában az oktatás területén. Arról is a Magyar Nemzet számolt be elsőként, hogy Áder János köztársasági elnök húga, Pölöskei Gáborné távozik a Klebelsberg Központtá (KK) alakított állami intézményfenntartó éléről, és megkapja a Nemzetgazdasági Minisztériumtól elküldött Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkári posztját. Szintén lapunk írta meg elsőként a hivatalos bejelentés előtt, hogy a KK élére Solti Pétert nevezik ki, aki korábban miniszteri biztosként dolgozott a Balog Zoltán vezette Emminél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.