Jobbik: közpénzből gazdagodik a Vajna család

Dúró Dóra tájékoztatást szeretne Vajna Tímea cége és a filmalap közti szerződésről.

MNO
2017. 02. 13. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, többszöri próbálkozásuk ellenére a mai napig nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, hogy a Magyar Nemzeti Filmalap milyen szerződést kötött Vajna Tímea cégével a Pappa Pia című film szereplőválogatására, holott a kormány egy korábbi kérdésükre részletesen beszámolt a Veszettek című film költségeiről. Emellett Andy Vajna két offshore cégen keresztül a több mint egymilliárd forint közpénzből támogatott film forgalmazásában is érintett – tette hozzá.

A parlament oktatási és kulturális bizottságának elnöke emellett elfogadhatatlannak minősítette, hogy a filmalap annak ellenére nem kívánja bemutatni a Lovasíjász című filmet a magyar filmhéten, hogy az alkotást 2016 első félévében többen látták, mint az alap támogatásával készült valamennyi filmet összesen, továbbá a készítők ingyenesen is lehetővé tennék a vetítést.

Vajna Tímea 2015 májusában alapította társaival a modellközvetítéssel és castingolással foglalkozó cégét, s a Pappa pia már a második, a filmalap által milliárdos nagyságrenddel támogatott film, amelynél a Universe Management megbízáshoz jut. (E filmben Vajna Tímea kisebb szerepet is kapott, amiért állítólag nem kap pénzt.) Az első a Budapest Noir volt, ott prostituáltszerepre keresett statisztákat a kormánybiztos nejének cége. Igaz, utóbbi feladathoz akár jó szeme is lehet: a Blikkben megszellőztetett szakmai önéletrajza szerint tíz éve még az online pornómilliárdos, Gattyán György cégének alkalmazásában népszerűsített weboldalakat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.