Juhász Péter kijelölte az Együtt célját

Az Együtt valós alternatívát akar kínálni 2018-ban – mondta a párt frissen megválasztott elnöke.

MTI
2017. 02. 05. 13:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Péter sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: remélhetőleg olyan közösséget építenek fel, amely nemcsak átlépi a parlamenti küszöböt, hanem azt jóval túlteljesítve meghatározó politikai tényezővé válik a következő években.

Közölte: erős szervezeti háttérrel rendelkező, mind a 106 helyen jelöltet állítani képes pártot adott át Szigetvári Viktor, a párt korábbi elnöke. Az Együtt fő feladata, hogy a nagypolitikában „a kovász szerepét betöltve” próbáljon együttműködést létrehozni az új civil szereplők, a pártok és a demokráciát, a jogállamot, a piacgazdaságot magukénak valló közösségek között – fogalmazott.

Hajdu Nóra alelnök azt mondta, a 2018-as választás egyik legfontosabb témája az lesz, hogy melyik párt mit gondol az európai integrációról, és az Együtt szerint az EU-ban van Magyarország jövője.

Berkecz Balázs, a szervezet másik alelnöke hangsúlyozta: az Együtt vidéken is aktív párt aktív bázissal, és ez arra predesztinálja, hogy 2018-ban főszereplője legyen a kormányváltásnak.

Szigetvári Viktor, az országos politikai tanács elnöke, az Együtt korábbi elnöke arról beszélt, hogy a párt, amelyet most átad, olyan Magyarországért küzd, ahol csökkentik a szegénységet, és az oktatásra megfelelően költenek. Új pozíciójában rendszeresen elmegy vidékre, hogy a párt programját a helyi szervezetekben is megerősítse – közölte.

Az Együtt szombaton tartotta tisztújító küldöttgyűlését, amely határozott arról is, hogy Majtényi László legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje.

Kérdésre válaszolva Juhász Péter elmondta: nem tud arról, hogy Soros György magyar származású amerikai üzletember embere lenne Majtényi László, ez az állítás „a vicc kategóriájába sorolható”. Majtényi László rendkívül elkötelezett a jogállam mellett – vélekedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.