Kifütyülték Putyint az Együtt tüntetésén Budapesten

Az adófizetőktől lopták a pénzüket – mondta Szigetvári Viktor, az ellenzéki párt elnöke Orbánról és Putyinról.

Lőrincz Tamás
2017. 02. 02. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ma Európa leggazdagabb embere találkozott Magyarország leggazdagabb emberével” – jelentette ki Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatása miatt rendezett tüntetésen. A mintegy 100-150 demonstráló az elnöki konvoj haladási útvonalától egy saroknyira, a Markó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél gyűlt össze, Vlagyimir Putyin limuzinjának megjelenésekor pedig hangos füttyszóval üzent az orosz elnöknek. A tüntetők közül többen is ukrán zászlóval, valamint „Nem leszünk gyarmat!” feliratú transzparenssel jelentek meg.

Szigetvári Viktor szerint Orbán Viktorban és Vlagyimir Putyinban az a közös, hogy mindketten az adófizetőktől lopták a pénzüket, ezeket az összegeket pedig strómanokkal kezeltetik. „Orbán Viktor a mi hazánkat adja el orosz szövetségesének” – fogalmazott a politikus, aki az ukrajnai és a szíriai konfliktusra utalva azt mondta, nincs helye a magyar Parlamentben olyan háborús bűnösnek, akinek a kezéhez vér tapad. Szigetvári Viktor szerint az is közös a két vezető között, hogy mindketten olimpiára akarják költeni az adófizetők pénzét, ezzel azonban – állítása szerint – csak az a céljuk, hogy még többet lophassanak. Az Együtt elnöke úgy vélte, Orbán Viktor semmit sem tesz a hamis híreket terjesztő portálok ellen, viszont háborút indított a civil szervezetek és a szabad sajtó ellen.

A szervezők eredetileg a Parlamenttől nem messze, az Alkotmány utcába hirdették meg a tüntetést, de az már a délelőtt kiderült, hogy a rendőrök – a tüntetési engedély ellenére – a biztonsági intézkedések miatt nem engednek senkit sem arra a területre. A párt szimpatizánsai a nap folyamán az Andrássy úton elhaladó elnöki konvojnak is füttyszóval akartak üzenni, azonban Vlagyimir Putyin limuzinjának közeledtekor körbevették a rendőrök Juhász Pétert, a párt alelnökét, és igazoltatták. A politikus az esti tüntetésen mindezt úgy kommentálta, hogy Orbán Viktor a magánhadseregével akadályozta meg, hogy elmondhassák véleményüket. Szerinte ugyanakkor nem a rendőrökre kell haragudni, mert ezek a rendőrök „vezetik majd el Orbán Viktort rabláncon, a maffiájával együtt”. A párt Orbán Viktor február 10-i, Várkert Bazárba meghirdetett évértékelő beszédére is tüntetést szervez. Arra az eseményre ugyancsak kifütyüléssel készül az ellenzéki párt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.