Kilépett a KDNP-ből a megrontással vádolt volt alpolgármester

Megtörtént az, amire a párt már korábban célozgatott: Szabó Ferenc önként kilépett.

MNO
2017. 02. 10. 20:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilépett a KDNP-ből a 16 éves lánnyal viszonyt folytató körmendi politikus – írja az Atv.hu. A KDNP szerint a pártnak most már nincs több dolga az üggyel. Vagyis megtörtént az, amire a párt már korábban célozgatott, hogy Szabó Ferencnek önként kellene kilépnie a KDNP-ből.

Azt viszont még mindig nem lehet tudni, felelnie kell-e a politikusnak a kapcsolat miatt.

Korábban Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az Atv.hu-nak azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről. A KDNP-ben azt szeretnék, ha Szabó Ferenc lemondott körmendi alpolgármester önként kilépne a pártból a vele kapcsolatos, elfogadhatatlan eset miatt.

Szabó Ferenc már lemondott több tisztségéről is: a volt körmendi alpolgármester nem tartja meg sem a KDNP körmendi elnöki posztját, sem választókerületét, és a jövőben nem a kormánypárti frakció tagja, hanem független képviselő lesz.

A Nyugat.hu írta meg, hogy tizenhat éves tanítványával folytatott viszonya miatt kellett lemondania Körmend alpolgármesteri posztjáról Szabó Ferencnek. A lap szerint karácsony előtt derült ki, hogy a tanárként is dolgozó politikusnak több éve viszonya van korábbi általános iskolai tanítványával, aki ennek megfelelően még gyermekkorú lehetett a kapcsolat kezdetekor. A rendőrséget a lány szülei értesítették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.