Kínából toborozták a szexmunkásokat

Mandarin nyelvű budapesti újságban hirdették a lányok szolgáltatásait.

Fekete Gy. Attila
2017. 02. 10. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt kínai ellen emel vádat a Fővárosi Főügyészség egy még 2014 májusában felszámolt kínai szexmunkás-közvetítő hálózat ügyében. Kínában toboroztak helyi lányokat a Budapesten illegálisan működtetett bordélyaikba, ahol kizárólag kínaiak vehették igénybe a hazai prostituáltak szolgáltatásait.

Az ügy elsőrendű vádlottja egy 27 éves kínai férfi, a vádirat szerint ő toborozta és utaztatta Magyarországra 2012 áprilisa és 2014 májusa között a prostituáltakat. Pontosan nem tudni, hogy a két év alatt hány lányt utaztatott Budapestre, majd miután itt már csökkent irántuk a kereslet, tovább, más uniós tagállamokba. Az sem tisztázott, hogy a lányok vajon tudták-e az induláskor, hogy milyen munka vár rájuk Budapesten. Számos jel utal arra, hogy nem.

Ami az ügyészség szerint kétséget kizáróan bizonyítható, hogy az elsőrendű vádlott bérelte azokat a jellemzően a X. kerületben található lakásokat is, ahol a lányok fogadhatták a kuncsaftjaikat. Biztosította számukra a „munkavégzéshez” szükséges feltételeket, a tisztálkodó és szexuális segédeszközöktől a berendezési tárgyakon át a pihenéshez és szórakozáshoz szükséges egyéb kellékekig.

Egy Budapesten megjelenő mandarin nyelvű hetilapban és egy internetes portálon hirdették a lányok szolgáltatásait s hogy éppen hol fogadják vendégeiket. Biztonsági okokból ugyanis a kuplerájok gyakran költöztek újabb és még újabb bérleményekbe, ahol egyszerre kettő-öt lány fogadta a kínai férfiakat.

Az elsőrendű vádlott egy hölgyismerősére bízta a lányok munkájának „koordinálását”, aki maga is a bordélyban lakott, így folyamatosan ellenőrizhette a lányokat, akik folyamatosan fogadhatták a vendégeiket.

Az elsőrendű vádlott kínai ismerőse 2013-ban a fenti mintára megszervezte saját bordélyát is a VIII. kerületben. Ezzel megkezdődött a hálózat bővítése.

A kínai bordélyok olyan sikeresen voltak, hogy az egyik budapesti hotel üzemeltetője is rendszeresen rendelt tőlük prostituáltakat a vendégei számára. Egy telefonjába került csupán, és már indultak is a lányok a külső munkára.

Azt már a bűnszervezet felszámolásakor sem árulta el a rendőrség, hogy miképpen jutott a magyar kuncsaftokat nem fogadó kínai bordélyok nyomára. Csak feltételezni lehet, hogy vagy a tőlük rendszeresen lányokat rendelő hotel vagy valamelyik hazai konkurensük adta rendőrkézre őket.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 2014-es akcióban a bűnszervezetben, kizsákmányolás céljából, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette, prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmények bizonyítására alkalmas eszközök és dokumentumok mellett lőfegyvereket és több mint 300 éles lőszert is lefoglaltak annak idején a nyomozók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.