Kiszabadult a jég fogságából Jani kompja

A járművet még hétfőn sodorta el a jeges ár.

MTI
2017. 02. 15. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilágyi Sándor közölte: kedd este vélhetően egy felborult nagy stégről gondolták, hogy a csegei komp, drónról le is fényképezték, és az üzemeltetője is úgy gondolta, a fotón látható tárgy a felborult komp.

Az MTI szerda délelőtti, a tiszafüredi híd közelében készült fotóján viszont az látható, hogy a jeges ár szép lassan sodorja a kompot, amely nem borult fel, és ezt később a polgármester is megerősítette.

A település vezetője szerda délután azt mondta, hogy a komp kiszabadult a jég fogságából és Tiszaderzsnél fennakadt az iszapos nádasban. A helyszínen most azt vizsgálják, hogy miként tudnák biztonságba helyezni a járművet.

Szilágyi Sándor megjegyezte: még nem tudják, hogyan kerül vissza állomáshelyére a több mint negyven kilométerre sodródott jármű. A kompon láthatóan vannak sérülések, de a teljes kárfelmérésre csak azután kerülhet sor, ha sikerül biztonságos helyre vinni – tette hozzá.

A jeges ár hétfő reggel sodorta el a tiszacsegei komp drótkötelét, amely berántotta a parton lévő járművet a folyóba. Mindez olyan hirtelen történt, hogy a kompon tartózkodó éjjeliőrnek – akit a sodródásról készült videofelvételen Janiként említenek – nem sikerült elhagynia a gyorsan sodródó járművet. Őt a honvédség helikopterrel mentette ki aznap délután.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.