Lépett a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében

Lázár János szerint a kormány megvédi a magyar adófizetők pénzét.

MTI
2017. 02. 07. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében – közölte Lázár János kedden Makón. Az utóbbi 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter újságíróknak a lakossági fórum után. A 430 milliárd forintos beruházásról a Csalás Elleni Európai Hivatal (OLAF) azt állítja, hogy 166 milliárd forintnyi szerződésnél történt csalás. A 166 milliárd forintból 59 milliárd forintot kér vissza azonnal – közölte a politikus.

A kormánynak meg kell vizsgálnia, hogy e szerződéseknél a különbözetet, amelynek jelentős része hazai finanszírozású, így a magyar adófizetők pénze, hogyan tudja visszakövetelni – mondta a miniszter. Az OLAF megvédi az Európai Unió adófizetőinek pénzét, a kormánynak pedig a hazai adófizetők pénzét kell megóvnia – hangsúlyozta Lázár János.

A Miniszterelnökség vezetője kifejtette, amennyiben a magyar vizsgálat is hasonló szabálytalanságokat állapít meg, akkor a magyar kormánynak az államháztartási törvény szerint vissza kell kérnie a beruházáshoz nyújtott támogatást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.