Leváltják Papcsák Ferencet

A XIV. kerület korábbi polgármesterétől elveszik a zuglói Fideszt.

MNO
2017. 02. 03. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

24.hu értesülése szerint a Fidesz országos vezetése úgy döntött, leváltja Papcsák Ferencet, a XIV. kerület korábbi polgármesterét és országgyűlési képviselőjét a választókerületi elnöki posztról. A portál úgy tudja, a döntésről még hivatalosan nem tájékoztatták a zuglói pártszervezetet.

A várható személyi változás tényét Pesti Imre, a Fidesz fővárosi regionális igazgatója is megerősítette a 24.hunak. Pesti hozzátette: bár jogilag nem volt összeférhetetlenség, Papcsáknak az MNB-s tisztség mellett nem jutott ideje arra, hogy a kerület ügyeit intézze.

A korábbi polgármesternek éppen e tisztsége miatt kell távoznia a zuglói Fidesz éléről, mert a választókerületi elnökök általában azok, akik indulnak az egyéni képviselői helyekért is. Márpedig az MNB-s összeférhetetlensége miatt Papcsák úgysem indulhatna.

A portál már az utódot is megnevezte, aki Jelen Tamás korábbi XI. kerületi alpolgármester lesz.

Papcsák korábban a Fidesz egyik befolyásos politikusa volt, és 2010 és 2014 között polgármesterként vezette Zuglót. Azóta a kerület polgármestere és parlamenti képviselője is ellenzéki politikus lett, és Papcsák ugyan listáról bekerült 2014-ben a parlamentbe, 2015-ben lemondott a mandátumáról, miután az MNB felügyelőbizottságának elnökévé nevezték ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.