Márciusban már az új metróval járhatunk

A tervek szerint márciustól havonta két-két felújított metrószerelvény áll majd forgalomba.

MNO
2017. 02. 09. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hír a metróval közlekedőknek, hogy az M3-as metró három, már Budapesten lévő felújított szerelvénye teljesítette az előírt tartampróbát, így márciusban mindhárom forgalomba állhat a vonalon – közölte a BKV-figyelő megkeresésére a BKV Zrt.

Jelenleg további két metrószerelvény felújítása zajlik a Metrovagonmas oroszországi gyárában, ezek várhatóan március elején érkeznek meg Budapestre.

Ezután felgyorsulhatnak majd az események, a tervek szerint márciustól havonta két-két felújított metrószerelvény áll majd forgalomba. Az utolsó felújított jármű 2018 júliusától közlekedik, ezt követően már csak ezek a szerelvények járnak a vonalon.

Az orosz cég 37, egyenként hatkocsis metrószerelvényt újít fel a BKV-nak. A metrók tervezett élettartama 30 év. A Metrovagonmas a teljes vonatokra három, a kocsiszekrényekre pedig tíz év garanciát ad. A beruházás értéke 69 milliárd forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.