Megint szmogriadó van Budapesten

Tarlós arra kéri a budapestieket, hogy figyeljenek oda, mivel fűtenek, és hagyják otthon a kocsit.

MTI
2017. 02. 15. 5:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írták, a meteorológiai előrejelzések szerint a szálló por légszennyezettségi szintje szerdán sem javul, többnyire a tájékoztatási szint körül alakul, sőt akár a riasztási szintet is meghaladhatja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön is még gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, péntek napközben viszont már nagyobb mértékű javulás valószínű a levegőminőségben.

A fővárosi önkormányzat azt kérte, hogy a további romlás elkerülésére a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint mérsékeljék a szilárd és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, amelynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek). Kedden este a fővárosi utakon már igen nehéz volt közlekedni a lecsökkent látótávolság miatt. 

A fővárosban legutóbb február 1-jén volt érvényben szmogriadó, aznap a kora esti órákban vonták vissza a tájékoztatási fokozatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.