Mesterházy vidékre, Harrach fia az MSZP fellegvárába készül

A szocialisták korábbi elnöke Veszprémben indul, míg Angyalföldön méretné meg magát Harrach Tamás.

MNO
2017. 02. 13. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprémben kíván indulni a 2018-as országgyűlési választásokon Mesterházy Attila, az MSZP politikusa – ezt az ATV Start című műsorában jelentette be a szocialisták volt elnöke.

Ez azért is meglepő, mert épp arra a körzetre esett a választása, ahol 2014-ben ellenzéki összefogással Kész Zoltán került be a parlamentbe, ám Mesterházy szerint született veszprémiként adta magát a helyzet, hogy itt mérettesse meg magát. Ráadásul a XI. kerületben, ahol a politikus most lakik, Molnár Gyula jelenlegi pártelnök kíván indulni, tehát itt esélye sem lenne Mesterházynak az indulásra.

A szocialisták korábbi elnöke közölte, „egyhangúlag választotta meg a párt”, hozzátette, ez a választás az MSZP-ben belüli képviselőjelöltekről szól: „Az is benne van a pakliban, hogy ha elkezdődnek a tárgyalások az ellenzéki pártokkal, az MSZP összes jelöltjének úgy kell ehhez állnia – ahogy eddig is volt –, hogy a tárgyalások eredményeként változhat természetesen a 106 személy” – folytatta Mesterházy Attila.

A Fidesz–KDNP négy budapesti választókerületben változtathat 2014-es indulói névsorán – értesült a Magyar Idők. Az MSZP fellegvárának számító Angyalföldön Harrach Péter fiát, Harrach Tamást kívánja csatasorba állítani a Fidesz–KDNP. A baloldal feltehetően ismét Hiszékeny Dezsőt indítja majd a posztért, hacsak Szanyi Tibor nem akar visszatérni Brüsszelből országgyűlési képviselőnek.

A lap megjegyzi, hogy Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke most fog először egyéni képviselőjelöltként elindulni az országgyűlési választásokon, méghozzá a budapesti 3-as választókerületben, a XII. kerületben. Gulyás Fónagy Jánost váltja a poszton, a választókerület elnöke Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere marad.

A XIV. kerületben Papcsák Ferenc helyett a XI. kerület volt külsős alpolgármestere, Jelen Tamás áll majd rajtvonalhoz a jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselő, Tóth Csaba kihívójaként.

Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, Budapest 6-os számú választókerületének elnöke lesz Vas Imre helyett. A Fidesz budapesti elnöke szerint még nincs döntés a képviselő-jelöltségről. Nagy eséllyel azonban ő lehet a Fidesz–KDNP jövő évi indulója. A választókerület Józsefvárost és Ferencváros lakótelepi részét fedi le – olvasható a Magyar Idők cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.