Momentum: Kezdettől fogva a párttá alakulás volt a cél

A jövőbeli párt öt fontos területen hozna változást a magyarok életébe.

MNO
2017. 02. 09. 8:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elejétől kezdve párttá akart alakulni a Momentum Mozgalom, ugyanis szerintük civil szerveződésként semmilyen változást nem lehet elérni az országban – mondta el Fekete-Győr András elnök a Hír TV reggeli műsorában. Hozzátette, egyik oldalhoz sem tartoznak, az emberekért, a magyarok jövőjéért akarnak dolgozni.

„Öt olyan területet látunk, ami alapjaiban meghatározza egy magyar ember életét és jövőjét: ez az egészségügy, az oktatás kérdése, a lakhatás kérdése, a megélhetés és egyébként az országos infrastruktúra és közlekedési hálózat. Mindegyik területen belül a Momentum egy alternatív víziót dolgoz ki. Az első az egészségügy lesz, és ezt a napokban meg is lehet majd ismerni” – mondta Fekete-Győr András.

Az olimpiaellenes népszavazással a köztudatba berobbanó Momentum Mozgalom szerdán jelentette be, hogy az aláírásgyűjtés után elindítja a jogi folyamatát a párttá alakulásnak.  Orosz Anna, a szervezet vezetőségi tagja az ATV Start című műsorban szerdán elmondta: ők jelenleg egy pártra sem tudnának szavazni, ezért kezdik el járni a saját útjukat.

„A Nolimpia kampányunk a budapesti pályázat visszavonásáról szól. A Momentum Mozgalom azonban még ennél is nagyobb ívű célt tűzött ki maga elé. A politikai elit leváltását, a politikai kultúra megújítását. Ez nem egyszerűen az Orbán-kormány leváltásáról szól. Alapjaiban kell megváltoztatnunk a magyar politikát. Azoknak adunk képviseletet, akik kiábrándultak a jelenlegi hatalomból: a politikai árváknak” – mondta el a Magyar Nemzetnek még az aláírásgyűjtési akció kezdete előtt Fekete-Győr András.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.