Mozgássérült-parkolóhelyek: 10-ből 1 az arány

Minden tizedik esetben szabálytalanul használják a mozgássérültek parkolóhelyeit a Belvárosban.

MNO
2017. 02. 09. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti közterület-felügyelők január 27. és 29. között több mint háromszáz esetben ellenőrizték a mozgáskorlátozottaknak fenntartott belvárosi parkolóhelyeken állókat – válaszolta az Indexnek a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

Közlésük szerint a ellenőrzések 10 százalékában kellett intézkedniük, hat esetben tettek feljelentést, és 1,4 milliós bírságot szedtek be. Ez az akció első üteme volt, a belvárosi területek után ellenőrzik majd a főbb főútvonalak díjfizető övezeteinek mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyeit is.

A tavalyi évben a közterület-felügyelők 1199 esetben intézkedtek olyanok ellen, akik visszaéltek a mozgáskorlátozottak igazolványaival – írja a portál.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.