Nem tárgyalhat a parlament a letelepedési kötvényekről

A korábbi fideszes javaslatot adta be az ellenzéki párt egy mondattal kiegészítve, de a kormányoldal leszavazta.

Katona Mariann
2017. 02. 01. 12:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem engedte az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kormánypárti többsége, hogy a Jobbik kvótaellenes és a letelepedési kötvényeket tiltó alaptörvény-módosító javaslata a parlament elé kerülhessen. Emlékezetes, Vona Gábor pártja szó szerint ugyanazt az indítványt terjesztette elő, amelyet korábban Orbán Viktor jegyzett a betelepítési kvóták alkotmányos szintű elutasítása érdekében, csak egyetlen mondattal egészítették ki, hogy a Rogán Antal nevéhez fűződő letelepedési kötvények is megszűnjenek.

A fideszes képviselők érdemi magyarázatot nem adtak az ellenzésükre, csak azt hozták elő, hogy a Jobbiknak lelkiismeret-furdalása van, amiért tavaly novemberben nem szavazták meg, és így megakadályozták a miniszterelnök által kezdeményezett alaptörvény-módosítást. A vitában még arra is kitért a KDNP-s Rubovszky György, hogy az állami televízió szerint a Jobbik szavazói sem értenek egyet a pártvezetéssel.

Arra viszont nem adtak választ, hogy mi a gond a Jobbik javaslatával, ahogyan a letelepedési kötvények kapcsán sem mondtak semmi érdemit.

A jobbikos Staudt Gábor az indítványuk leszavazása után azt mondta, hogy most értékelik a helyzetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.