Nem vesz részt az államfőválasztásban a Jobbik

Volner szerint akkor lehet valaki köztársasági elnök, ha „a Viktor engedi”.

MTI
2017. 02. 01. 14:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A frakcióvezető azt is javasolni fogja, hogy a Jobbik képviselőcsoportjának tagjai a tavasszal esedékes szavazáskor a szavazólapokat se vegyék fel.

Volner János közleményében kifejtette: a Jobbik szerint akkor lehet valaki köztársasági elnök, ha „a Viktor engedi”, és ehhez nem akar a párt „biodíszlet” lenni.

Hozzátette: meg kell erősíteni a köztársasági elnöki intézményt, ehhez pedig a lehető legnagyobb legitimációt az jelentené, ha az elnököt a nép közvetlenül választaná. Az erre vonatkozó törvényjavaslat elkészült, és a Jobbik be fogja nyújtani az Országgyűlésnek – olvasható a közleményben.

Áder János köztársasági elnök december 29-én jelentette be, hogy elfogadja a következő államfői ciklusra szóló felkérést, miután Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta: a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöksége úgy döntött, javaslatot tesz a parlamenti frakciónak, hogy az államfőválasztási eljárás során az Országgyűlésben ismét Áder János jelölését és megválasztását támogassa.

Áder Jánost 2012. május 10-én iktatták be, jelenlegi mandátuma 2017. május 10-ig tart.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.