NVI-balhé: bíróság elé állhat 11 kopasz

Vádindítványt nyújtottak be a Fővárosi Törvényszékre.

MNO
2017. 02. 08. 15:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíróság elé kerülhet a Nemzeti Választási Irodán felvonuló kopaszokból álló csapat szinte összes tagja – tudta meg a 24.hu. Az MSZP népszavazási indítványának beadását akadályozó társaság ellen vádindítványt nyújtottak be a Fővárosi Törvényszékre.

Mint írják, Nyakó István és jogi képviselője, Czeglédi Csaba a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal adatai alapján pótmagánvádas eljárást indított a csoport tagjai ellen. A korábban beazonosított két kopasz helyett a napokban beadott újabb vádindítványban már 11 kigyúrt neve szerepel. Amennyiben a bíróság elfogadja, Erdősi Lászlónénak és kísérőjének, Varró Ádámnak bűnsegédként kell majd felelni a kérdésekre – teszik hozzá.

A vádindítványban szereplő vádlottak nem először kerülnek az igazságszolgáltatás fórumai elé. A 24.hu úgy tudja, az elsőrendű vádlottként megnevezett szolnoki illetőségű Cs. Mihályt közlekedési kihágások mellett rablásért, erőszakkal elkövetett lopásért, súlyos testi sértésért vonták korábban felelősségre, a másodrendű budapesti K. Tibor Attila pedig többek között gyermekkorú ellen elkövetett súlyos testi sértés, több rablás és kábítószerrel való visszaélés miatt kapott több év börtönbüntetést és összesen 5 év közügyektől való eltiltást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.