Olimpia: Bajnai is beszállt a népszavazási kampányba

Az egykori miniszterelnök az Együtt óbudai standjánál segített be.

MNO
2017. 02. 02. 10:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kedden Bajnai Gordonnal, az Együtt alapító párttagjával gyűjtötte az olimpiaellenes aláírásokat az Együtt óbudai csapata” – írta Facebook-oldalán a baloldali törpepárt.

A posztban megemlítik az is, hogy az Együtt partnerként csatlakozott a Momentum Mozgalom népszavazási kezdeményezéséhez, „mert minden egyes olimpiára költött forintnak jobb helye lenne az oktatásban és az egészségügyben”.

A 2024-es budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért, illetve az erről szóló fővárosi népszavazás kiírásáért két hete kezdtek el aláírást gyűjteni a civilek – egy hónap áll rendelkezésükre –, a kezdeményezés mögé több baloldali párt is beállt.

A fővárosi népszavazás kiírásához 138 ezer érvényes szignó kell, a Momentum Mozgalom szerint vasárnapig 70 ezer aláírás gyűlt össze.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.