Párttá válik a Momentum Mozgalom

Nem kérnek a jelenlegi „jobb-balos-hazaárulós” retorikából, saját útra lépnek.

MNO
2017. 02. 08. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiaellenes aláírásgyűjtés után a Momentum Mozgalom elindítja a jogi folyamatát a párttá alakulásnak – ezt Orosz Anna, a szervezet vezetőségi tagja jelentette be az ATV Start című műsorban szerdán. Hozzátette: ők jelenleg egy pártra sem tudnának szavazni, ezért kezdik el járni a saját útjukat.

„A mi saját utunk egy olyan párt, egy olyan mozgalom, amelyben véget vetünk ennek a jobb- és baloldali csatorozásnak, amelyben folyamatosan méricskéljük, hogy ki mennyire magyar vagy éppen ki mennyire hazaáruló, ahol ügyekért össze tudunk fogni úgy, mint ebben az olimpiai akcióban” – mondta Orosz.

A Momentum Mozgalom a 2024-es budapesti olimpiai rendezésről szóló népszavazás kiírásáért szervezett aláírásgyűjtéssel robbant be a köztudatba, de azóta már mozgolódott a Putyin-látogatás kapcsán is. 

„A Nolimpia kampányunk a budapesti pályázat visszavonásáról szól. A Momentum Mozgalom azonban még ennél is nagyobb ívű célt tűzött ki maga elé. A politikai elit leváltását, a politikai kultúra megújítását. Ez nem egyszerűen az Orbán-kormány leváltásáról szól. Alapjaiban kell megváltoztatnunk a magyar politikát. Azoknak adunk képviseletet, akik kiábrándultak a jelenlegi hatalomból: a politikai árváknak” – mondta el a Magyar Nemzetnek még az aláírásgyűjtési akció kezdete előtt Fekete-Győr András.

A Momentum Mozgalom elnöke a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban azt is megjegyezte: „a most zászlót bontó szervezetünk ezzel az akcióval rengeteget tud fejlődni. Mi úgy fogjuk fel, hogy ez tanulópénz a Momentum Mozgalomnak.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.